Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Amazone Provital Bessen Mix

€ 8,25 (inclusief btw 9%)
Omschrijving

Amazone Provital Bessen Mix

 

Onze Amazone-Vitalmix bessenmix bevat in tegenstelling tot onze andere mengelingen een kleine percentage aan gepelde zonnebloempitten. Verder bestaat deze mengeling alleen uit gepelde zaden. Zeer gezond mengsel met alleen afgepelde zaden.

 
Waarom alleen afgepelde zaden ?
Een groot deel van onze papegaaien in Nederland lijden aan de schimmelziekte Aspergillose. Bij het splijten en breken van zaden van bv de zonnebloempit ontstaat er een fijne stof, deze stofresten bevatten vaak gevaarlijke schimmel sporen die dan automatisch door de vogel ingeademd worden. Deze sporen zetten zich af in de longetjes van de vogels om vervolgens uit te breiden. De vogel kan dan ademhalings problemen krijgen met de dood tot gevolg. Een genezing is haast niet mogelijk.
 
Waar komen die sporen eigenlijk vandaag ?
De meeste olie zaden zoals de zonnebloempit komen vandaag der dag uitsluitend uit het buitenland en hebben vaak een lange transport achter zich. Slechte bewaarplaatsen van de importeurs en groothandels verslechteren de kwaliteit van het zaad, waardoor deze schimmels kunnen ontstaan. Daarom raden wij iedereen aan om te voeren met onze Pro Vital mengeling. Met deze voeder mengeling minimaliseert u het risico van een ziekte. Ook voor vogels die al besmet zijn met het Aspergillose virus is dit voer uiterst belangrijk. Om u Amazone aan de gepelde zaden te laten wennen geeft u een deel ongepelde zaden en een klein deel gepelde zaden, dit langzaam opbouwend naar alleen ongepelde zaden. Op deze manier kunt u de vogel langzaam aan een gezonde voer laten wennen.

Ook interessant

€ 7,75
Facebook