Geen producten (0)

 

 

Parrot Paradise is gespecialiseerd in biologische vogelvoedingen, al onze producten worden met zorg geselcteerd en voor u samengesteld. 

Wij mensen storten zich steeds meer op het duurzaam verbouwen van producten, je merkt het verschil als men biologisch voedsel gaat consumeren, men gaat zich gezonder voelen en het eten heeft veel meer smaak, voor vogels is dit precies hetzelfde verhaal.

Gezondere vogels zijn opgewekter, hebben een mooier verenpracht en een veel betere weerstand, tevens zal het karakter ook vriendelijker worden.

De reden dat uw vogels veel beter in hun vel gaan zitten is heel simpel, ze krijgen namelijk geen vergif meer binnen van al die bestrijdingsmiddelen.

 

Waarom alleen afgepelde zaden ?
 
Een groot deel van onze papegaaien in Nederland lijden aan de schimmelziekte Aspergillose. Bij het splijten en breken van zaden van bv de zonnebloempit ontstaat er een fijne stof, deze stofresten bevatten vaak gevaarlijke schimmel sporen die dan automatisch door de vogel ingeademd worden. Deze sporen zetten zich af in de longetjes van de vogels om vervolgens uit te breiden. De vogel kan dan ademhalings problemen krijgen met de dood tot gevolg. Een genezing is haast niet mogelijk.
 
 
Waar komen die sporen vandaag ?
 
De meeste olie zaden zoals de zonnebloempit komen vandaag der dag uitsluitend uit het buitenland en hebben vaak een lange transport achter zich. Slechte bewaarplaatsen van de importeurs en groothandels verslechteren de kwaliteit van het zaad, waardoor deze schimmels kunnen ontstaan. Daarom raden wij iedereen aan om te voeren met onze Pro Vital mengeling. Met deze voeder mengeling minimaliseert u het risico van een ziekte. Ook voor vogels die al besmet zijn met het Aspergillose virus is dit voer uiterst belangrijk. Om uw amazone papegaai aan de gepelde zaden te laten wennen geeft u een deel ongepelde zaad en een klein deel gepeld zaad, dit langzaam afbouwend naar alleen ongepelde zaden.Op deze manier kunt u de vogel langzaam aan dit gezonde voer laten wennen.
 

Wij wensen u veel kijk en koop plezier in onze Parrot Paradise Bio Shop.

 

  

 

 

 

Facebook